Brokuł doskonale radzi sobie z polskimi warunkami klimatycznymi. Możliwa jest jego uprawa prywatna, jak i hodowle przemysłowe. Potrzebuje umiarkowanie wysokiej ...
Dynia olbrzymia potrzebuje do wzrostu sporej przestrzeni, lecz mniejsze rodzaje świetnie sprawdzą się do przydomowego ogrodu. Dynie świetnie pasują do ...
Kukurydza stanowi podstawowy składnik pożywienia ludzi i zwierząt. Jest ceniona za walory smakowe oraz właściwości zdrowotne (np. poprawa odporności). Poznaj ...
Warzywa strączkowe to smaczne rośliny, posiadające wiele prozdrowotnych właściwości. Ponadto są niewymagające w uprawie, dlatego każdy może z powodzeniem zasadzić ...
Pachnotka zwyczajna (Perilla frutescens) to nie tylko roślina ozdobna. Stosowana jest również jako dodatek do potraw. Poznaj więcej szczegółów dotyczących ...
Skorzonera, nazwana też wężymordem, to naturalne antidotum na jad żmii. Miąższ jadalnego korzenia smakiem przypomina szparagi. Przeczytaj artykuł i poznaj ...