rzodkiew czarna

Rzodkiew czarna – uprawa i właściwości odżywcze

Czarna rzodkiew (Raphanus sativus) jest uprawiana jako warzywo, jednak warto wiedzieć, że pozytywnie wpływa na nasz układ pokarmowy dzięki swoim właściwościom leczniczym. Poznaj bogactwo czarnej rzepy tajemnice jej uprawy.

brokuł

Brokuł – sadzenie, uprawa, pielęgnacja i właściwości

Brokuł doskonale radzi sobie z polskimi warunkami klimatycznymi. Możliwa jest jego uprawa prywatna, jak i hodowle przemysłowe. Potrzebuje umiarkowanie wysokiej temperatury, nieco słońca i nawozu. Jego sadzenie i pielęgnacja nie są wcale trudne!

bataty

Bataty – uprawa słodkich ziemniaków w przydomowym ogrodzie

Bataty to pyszne, słodkie warzywa, pochodzące z ciepłych obszarów Ameryki. W Polsce cieszą się rosnącą popularnością, ze względu na swój słodki smak i wiele korzystnych dla zdrowia właściwości. Czy uprawa tej rośliny w Polsce jest możliwa?

pomidor bawole serce

Pomidor bawole serce – jak wyhodować go w swoim ogrodzie?

Pomidor bawole serce jest lubiany za swój wyjątkowy smak oraz niezwykły kształt. Możesz kupić go w sklepie, jednak o wiele większą satysfakcję daje uprawa tej rośliny we własnym warzywniku. Podpowiadamy, jak z się do tego zabrać!

Dynia hokkaido

Dynia hokkaido – uprawa, pielęgnacja i odmiany

Dynia hokkaido to coraz bardziej popularne w polskiej kuchni warzywo. Cenione jest przede wszystkim za smak oraz łatwość przygotowania (taką dynię można jeść razem ze skórką). Czy wiesz, że możesz wyhodować ją we własnym ogrodzie? Sprawdź, jak to zrobić!